Thursday, 20 March 2014

LAGENDA KAKI PUKUL JALANAN

Tajuk post aku kali ni direct translation untuk game legend bagi semua generasi yang main game...haha... sape tak tahu Street Fighter boleh terjun bangunan sekarang...

Baiklah, sejak Street Fighter terawal aku main tahun 1994 dulu ada 8 karekter jer sehingga last main pada 2013 ada Ultra Street Fighter dah lebih 20+ tidak termasuk lagi keluaran siri ni (Alphalah, SF vs Tekken, SF vs Capcpm, SF vs Marvel etc)...karekter dia pun punyelah banyak dan jalan cerita dia pun pelbagai...Boleh aku katakan SF merupakan fighter game ever green yang selalu akan ada peminat...Walaupun ada banyak versi, hero utama dia tetap RYU dan buddy dia KEN...Selain game, movie pun ada a few yang aku ingat dikeluarkan ikut game ni...1st Street Fighter yang Van Damme lakonkan (agak boring walaupun hampir full roster SF ada dalam cerita tu) dan 2nd Legend of Chun Li (malapetaka movie SF yang xde RYU dan KEN...apekah!!!)

Sejak dari dua keluaran real life berkaitan SF ni, tak ada yang betul2 menjiwai apa dia SF. Sehingga ada keluaran short video ni...nah tengok dulu;

Macam best kan, Street Fighter Legacy merupakan langkah pertama kepada orang-orang dibelakang tabir pembikinannya untuk menghasilkan produksi yang betul2 ada feel SF yang menjiwai semua aspek(karekter, koreografi, mod dan lokasi dan lain-lainlah). Jadi dari tahun 2013 aku pun follow update pasal Street Fighter: Assassin's Fist, siri yang diorng akan keluarkan susulan kepada video asal tadi. Jalan ceritanya daripada aku baca akan melalui jalan cerita RYU dan KEN dari muda sampailah berbalah dengan orang-orang jahat...(yezza)...Selain daripada itu, peminat juga akan tahu sejarah tentang Tok Guru dua hero kita ni, Gouken dan juga musuh dalam kegelapan Akuma...asal usul mereka etc...(wooohooo....baca buku sejarah ape pun aku tak teruja macam apa yang dijanjikan diorg ni...haha). Karekter satu hal, scene gaduh dengan abooogit!! pun sama hebatnya termasuk kombo AKUMA...hoohoho (tak sabar yoooo!!!)

Jadi, beberapa teaser awal diorng dah dikeluarkan yang lebih kepada imej2 karekter. Para pelakon diorng boleh tahan top meletop...



Baru2 ni teaser dia pun baru keluar!!!! 


Walaupun tak bayak yang dipaparkan, untuk produksi ini diharapkan berjaya dan rasanya dari imej2 awal amat mengujakan...yeehaa...enjoy the trailer dan followlah diorng kat FB (https://www.facebook.com/streetfighterAF) dan tweeter (https://twitter.com/SFAFofficial) yer...bye2

No comments:

Post a Comment