Thursday, 23 January 2014

KEJUTAN KOTAK KANGKUNG

Post pertama tahun 2014...haha...lama betul tak bukak blog ni...Termaklum sekarang aku dah bercuiti sementara dari bekerja dan kini berada di tanah Braveheart iaitu Scotland...3 tahun aku akan berada kat sini iAllah dan moga semua berjalan baik menjaga keluarga dan pada masa sama wife aku buat PhD...amin...

Jadi post pertama kali ni aku nk share surprise sempena birthday aku pada 15 Januari yang baru je lepas...Aku tak expect ape-ape tahun ni sebab dah bukan kat Malaysia dan seperti biasa wife aku akan plan something..hadiah pun aku tak expect pape sebab dah jauhkan walaupun wife aku ada minta wish list...dia minta 10...aku bg yang murah-murah dan letaklah gak bende-bende merepek sedangkan aku tahu memang logiknya takkan dapatnya...haha

Terus ke hari 15 Januari 2014...hari biasa jer...kerja-kerja rumah buat macam biasa, so wife aku pergi school pagi balik petang tapi hari tu pelik sebab dia kata nak naik kereta...tak kesahlah kan...sebelum dia balik petang tu dia suruh aku kuarkan ayam dan buat spaghetti...ok fine untuk makan special sikit...aku memang expect tu jer...tiba jam hampir kul 6 petang kat Edinburgh dah macam 10 malam kat Malaysia...wife aku memang ada kunci rumah tapi pelik kenapa dia ketuk je pintu tak bukak macam biasa bila balik hari tu...Aku terkejut gila bila bukak pintu Fazlan, Indah dan Fariz (anak diorg) depan pintu...dah lah pakai kain pelekat dengan rumah macam kapal karam Nawfal selerakkan dengan mainan dia...tersenyum jelah aku jemput semua masuk...
Ni kaum Adam yang ada hari tu...(Fazlan baju biru)

Fazlan macam aku lah wife dia buat PhD...masa dia dtg tu jugak dia bawa kotak hadiah dari Amazon...aku malas nak pikir sebab takkan dia bagi bende paling aku tak expect akan dapat...haha..jadi makin lama makin ramai datang rumah, aku dah tak tentu arah nak melayan...all in all ada lah 8 pasangan Malaysia bersama-sama anak diorg datang meriahkan hari lahir aku malam tu...kitorang makan Marmaris (calzone yang sedap dan pizza) serta speghetti yang disediakan oleh Tuan Rumah dan isteri...hoho...Lupe lak, kek yang sedap pun ada juga...

My family :)

So bila dah makan aku dah tak tahu nak buat ape aku pun bukak lah hadiah tu...dah tak terkata kaler kotak dia macam kangkung muda tapi isi dia NEXT GEN woo...syukur sebab dihadiahkan oleh isteri XBOX ONE FIFA 14 Edition...aku dah kata kuar Malaysia datang sini tak mian game dah...tp wife aku kata tengok aku stress jaga anak2 and dah banyak berjasa dan akan datang kene minta tolong banyak lagi, dia belikanlah benda ni...



Jeng jeng...XBOX ONE 
(malam tu dah try run dah...haha)

Terima kasih banyak sayangku Nur Nadiah Md Yusof...dia pun ada citer gak, leh baca kat sini : http://nadot.my/2014/01/surprise-party-sempena-birthday-dude.html

Jadi nak review item XBOX ONE ni nantilah yer, panjang nk citer tapi masa menaip ni pun nasib anak tido...haha...jadi tunggu post akan datang...BYE :) 


2 comments: